Как да направим украса с шоколад

Как да направим украса с шоколад
Снимка: Thinkstock

Видът на храната е почти толкова важен, колкото и вкусът ѝ.

Що се отнася до сладкишите, то това важи с пълна сила.

Няма нищо по-апетитно и изкушаващо от красиво изглеждащата сладка. Затова ви предлагаме една лесна техника за украса с помощта на шоколад.

Шоколадови конфети
С помощта на белачка за зеленчуци, изстържете от блок охладен шоколад.

Съберете получените парченца, които наподобяват люспи, и ги сложете върху парче хартия. След това ги използвайте така, както ви подсказва въображението.

Най-лесно е да посипете с тях кекс, торта, сладки, крем или каквото друго прецените.

Шоколадови букли

Приготвят се по същия начин като конфетите, но предварително леко загрейте шоколада (например, за няколко секунди в микровълнова) или загрейте белачката за зеленчуци под течаща гореща вода. В зависимост от натиска, ще получите различни по дължина и форма букли. Разполагайте ги в единичен слой върху парче хартия за печене. Ако приготвяте голямо количество – загрявайте от време на време белачката или шоколада.

Шоколадови формички 
Изсипете разтопен шоколад и предварително темпериран върху мраморен плот или върху хартия за печене. Оставете да се охлади, но да не е втвърден. С помощта на формички за сладки или остър нож изрежете различни фигурки. Оставете да се охладят и втвърдят напълно преди да използвате. 

А ако сте истински ентусиасти и искате да опитате наистина интересна техника, то вижте ТАЗИ рецепта за направата на шоколадови купички. Със сигурност ще смаете всички, ако ги поднесете на празничната трапеза.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти