Робърт Де Ниро бе обвинен в расизъм

Чувството му за хумор този път нямаше разсмиващ ефект
Снимка: Getty/Guliver

68-годишният двукратен носител на "Оскар" Робърт Де Ниро се пошегува със съпругите на кандидатите за бъдещ американски президент на гала вечеря в Ню Йорк, която пък бе част от кампанията в подкрепа на сегашния президент на САЩ Барак Обама.

По време на събитието, водено от актьора и първата дама на Щатите Мишел Обама, Де Ниро искал да запази хумористичен тон, който обаче доста бързо му донесе бурни нападки само ден след партито, провело се на 19 март.

"Мислите ли, че нашата страна е готова за първа дама, която да е бяла жена? Май още е твърде рано за това", бяха думите на Де Ниро, които разлюляха общественото мнение отвъд океана.

Кандидатът за американски президент, издигнат от Републиканската партия, Нют Гингрич веднага отвърна на "шегата", наричайки я "непростима".

"Мисля, че коментарите на Де Ниро по адрес на моята съпруга и тези на другите кандидати за президент на САЩ бяха много неуместен и грешен ход. Според мен Америка е готова за нова първа дама и няма защо да се намесват елементи на расова дискриминация в този избор", сподели Гингрич.

От щаба на Обама също усетиха, че линията е била прекрачена и се извиниха за думите на актьора.

"Всичко казано бе в кръга на шегата и най-малкото, което съм искал е да обидя или унижа някого", бе отговорът на Де Ниро.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти