Робърт Де Ниро ще влезе в ролята на финансовия измамник Бърнард Мадоф

Робърт Де Ниро бе председател на журито по време на тазгодишния кинофестивал в Кан, а Ума Търман също бе член на комисията, оценяваща филмите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
68-годишният двукратен носител на ''Оскар'' Робърт Де Ниро ще изиграе ролята на финансовия измамник и бивш собственик на инвестиционен фонд Бърнард Мадоф. Американската телевизионна компания ''Ейч Би Оу'' (HBO) вече е откупила правата на скоро публикуваната книга "Истина и последици: Живот в семейство Мадоф", написана с помощта на сина на бившия финансист - Андрю и други членове на семейството.

Самият Андрю и неговата майка Рут представиха книгата в редица телевизионни предавания отвъд океана. Освен че Де Ниро ще изиграе ролята на бившия финансов експерт от Уолстрийт, който успя да измами инвеститорите, изграждайки финансова пирамида на стойност 50 млрд. долара, прочутият актьор ще бъде и копродуцент на кинолентата.

Да припомним, че Мадоф беше осъден на 150 години затвор, а близките му се отрекоха от него след самоубийството на големия му син Марк през декември 2010-та, защото не можел да живее със срама от злоупотребите на баща си.

Биографията, която е написана от Лори Сандел разказва за живота на семейството след ареста на Мадоф преди четири години. Един от шокиращите факти в нея е, че той и съпругата му Рут опитали да се самоубият след разкриването на крупните финансови далавери. Четивото ще бъде използвано като основен източник за сценария на бъдещия филм.

На тазгодишната церемония по раздаването на наградите ''Златен глобус'', Робърт Де Ниро получи и приза за цялостно творчество на името на прочутия американски режисьор Сесил Б. Де Мил.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти