Жените пият по-често

Жените пият по-често
Снимка: Thinkstock

Отминаха дните, когато жените пиеха по чаша вино на празници, защото съвременните дами са сериозен "питеен конкурент" на мъжете.

Информацията за ползите и вредите от алкохола става все по-противоречива. И все пак фактите не могат да бъдат премълчани – жените са започнали да пият по-често от мъжете.

Преди 20 години представителките на нежния пол пиело 5,5 чаши алкохол седмично, сега цифрата се е увеличила на 8 чаши, а 20% от дамите изгълтват над 14 чаши за седем дни.

Всички знаем, че прекомерната употреба на алкохол е вредна за здравето и крие значителни рискове за чернодробни заболявания и рак.

Но също така има твърдения, че умерените количества изпит алкохол носят ползи – намаляват "лошия" холестерол в кръвта и предпазват от сърдечни проблеми.

Наскоро датски изследователи откриха, че алкохолът не е вреден дори по време на бременност, ако е в малки количества, за което откритие може и да се поспори.

В действителност спиртните напитки омайват жените много по-бързо. Това е доказано чрез научни експерименти, според които дамите губят по-бързо координацията си и ума си като цяло.

И това е валидно, независимо от ръста и теглото. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти