Защо пиенето на вода е важно за кожата

Защо пиенето на вода е важно за кожата
Снимка: Thinkstock

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата. Тя ни защитава и ни предпазва от загуба на течности. Грижата за кожата не се състои само в закупуване и използване на различни видове козметични продукти

Пиенето на достатъчно количество вода е един от най-лесните и най-ефективните начини да се грижим за кожата си. Какво трябва да правим?

Приемът на много вода не е достатъчен за поддържане на добър вид на кожата. Важно е също така да почистваме кожата си с топла вода всеки ден. В действителност, измиването на кожата е съществена част от ежедневието. Всекидневният душ е необходимост не само от хигиенна гледна точка, но и заради необходимостта порите да се отпушат, за да имате еластична и здрава кожа.

Увисването на кожата обикновено е резултат от бърза загуба на мазнини. В днешно време много хора  практикуват подхода "вода на гладно" за стягане на кожата им. Те не ядат нищо, а просто пият много вода всеки ден. Това е изключително вредно за вашето здраве. Най-добрият вариант е да се пие достатъчно вода, но и да се яде здравословна храна с много зеленчуци и фибри, което ще помогне на кожата да се подобри бавно, но стабилно.

За да предотвратите  появата на акне, трябва да пиете много вода, което ще спомогне да избегнете причинителите на досадните пъпки – запушени пори и задържане на токсини.

Поддържането на идеалния рН баланс на кожата се постига също с приемане на много вода. Скалата на рН е между 0 до 14, като 0 е най-силно е алкална, а 14 е киселинната. Стойността 7 се счита за "неутрална", защото това е рН на водата. Пийте достатъчно вода всеки ден и измивайте кожата си добре, за да поддържате перфектното ниво на рН.

Предотвратяване на появата на бръчки се постига с редовната консумацията на вода. Тези, които консумират достатъчно вода всеки ден, са по-малко предразположени да страдат от бръчки или белези от акне.

Ако сте от хората, които пият по 7-8 чаши чиста вода всеки ден, вие не само ще подобрите състоянието на вашата кожа, но и здравето ви ще укрепне.

А вие колко чаши вода пиете на ден?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти