Защо е най-добрата идея да хапваме мандарини през зимата?

Защо е най-добрата идея да хапваме мандарини през зимата?
Снимка: netinfo

Мандарината е един от най-популярните плодове, който обичаме да си хапваме през зимата. Тя е изключително добър източник на витамин С и помага за изграждането на силна имунна защита срещу зимните вируси.

В сравнение с останалите цитрусови плодове, съдържанието на витамин А, под формата на бета-каротин, е най-високо. Витаминът е полезен за очите и подсилва имунната система, а наличието на бром успокоява нервната система.

Снимка: netinfo

В мандарините се намира и пектин - разтворимо влакно, което спомага за повишаване движението на червата, контролира нивото на холестерола и кръвната захар.

Снимка: netinfo

Консумацията на плода е изключително благоприятна и за черния дроб. Помага за обновяването на хепатоцитите и изчистването на натрупаните в организма мазнини.

Снимка: netinfo

Т.нар. хесперидинът, който се съдържа в големи количества в мандарините, особено във вътрешната част на кожата, има антиоксидантно и противовъзпалително действие върху клетките и тъканите, като по този начин помага за предотвратяване на преждевременното стареене и формирането на ракови клетки.

Снимка: netinfo

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти