Защо биохраните са по-скъпи от другите продукти

Да ви е сладко
Снимка: Thinkstock

Съвсем очевидно е, че биохраните са доста по-скъпи от останалите продукти. За голяма част от хората тези цени са просто немислими и предпочитат да продължат да консумират същата храна, както досега. С други думи – дори да искаш да се храниш пълноценно, цената е тази, която ти напомня, че това не винаги може да се случи, пише "Gotvach.bg".

Но всъщност съвсем нормално е всяка стока с надпис "био" да е с драстично по-висока цена. Обяснение има - ако говорим за маркетинг и реклама, когато нещо е ново, непознато и по-добро от останалите продукти, то безспорно е по-скъпо.

Биохраните изискват по-различна подготовка от останалите продукти, която отнема повече време за производство.

Всъщност, за да се произведе някакъв продукт, когато е с етикет "био", това означава, че в състава му няма никакви пестициди. Това води до необходимостта да се търсят други варианти, за да се отърват производителите от различни видове вредители по културите. Естествено, другият вариант ще бъде и по-скъп.

Когато става дума за отглеждане на животни, от значение е колко животни се гледат на определена площ – има изискване, което дава определена норма на броя животни. Това също означава по-малка продуктивност срещу по-високи цени.

Друг фактор за оскъпяването на биохраните е времето и като цяло природата и нейните "настроения". За разлика от всички останали производители, тези на биохрани изключително много зависят от природата и нейните климатични условия.

Българският пазар е малък и много ограничено количество биохрани може да бъде предложено – това допълнително слага още пари върху крайната цената, а рекламата и транспортът също са перо от разхода, повишаващо стойността на дадения продукт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти