За да се радваме на плоско коремче

Това плоско коремче принадлежи на Кийра Найтли
Снимка: Getty/Guliver

Много жени се притесняват от коремчетата си и понякога това притеснение се превръща в истински комплекс.

Интересното е, че дори и слаби жени могат да имат коремчета. Каква е причината за това? Разбира се, на първо място е неправилното хранене.

Освен че трябва да имате балансирано меню, бедно на излишни мазнини, е добре редовно да консумирате храни, богати на фибри.

Това успешно ще се пребори с подуването в коремната област и ще ви помогне да се чувствате по-спокойни и сигурни във външния си вид.

От друга страна, с фибрите не трябва и да се прекалява, защото това отново би довело до неприятно подуване на стомаха.
Избягвайте преяждането с броколи, ябълки и бобови култури. Добре е да ги имате в менюто си, но не и да разчитате единствено на тях.

Храненето трябва да е разнообразно и здравословно.

Ако имате проблеми като гастрит, най-добре ще е да посетите лекар специалист или диетолог, който да ви изготви специален хранителен режим съобразен с вашите нужди и здравословно състояние.

Ако обаче около талията ви се е натрупала повечко подкожна мазнина, само с диета няма да се преборите с нея. Нужен е спорт.

Активните кардио упражнения ще ви помогнат до голяма степен да стопите наедрялото коремче и паласките. Те трябва да са в комбинация с други упражнения, които включват коремните мускули, както и с добре познатите коремни преси.

Коремните мускули играят важна роля както в голяма част от движенията, които извършваме всекидневно, така и при всякакъв вид спортни занимания. Освен това тренираният корем е основополагащ за координацията между горната и долната част на тялото. 

Така че започвайте с ежедневни тренировки и си изберете подходяща диета. А как да я спазвате по-лесно, може да разберете при нас ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти