Как да горим повече калории във фитнеса

Как да горим повече калории във фитнеса
Снимка: Getty/Guliver

Много от нас се потят във фитнеса с надеждата да постигнат тялото, което винаги са искали, да са в топ физическа форма и да изгорят излишните калории, които са приели с шоколада, хапнат на последното хранене.

Ето няколко съвета за тренировката ви във фитнеса и как да горите повече калории

Няколко упражнения в повече
Една минута лицеви опори изгаря осем калории. Може да не ви се струва кой знае колко, но по-добре без, отколкото с тях. Няма нищо лошо да правите по няколко упражнения в повече.

Пет минути повече кардио
Удължете тренировката си на кардио уредите и няма да сбъркате. Те горят повече калории, освен това помагат за подобряване на общия тонус на тялото. Амбицирайте се от мисълта, че идва сезона на късите поли и голите крака. Определено искате да впечатлите всички по положителен начин.

Увеличете темпото
Ако не сте новаци във фитнеса, а вече сте натрупали опит и издръжливост може да си позволите да увеличите с малко темпото, с което се движите на бягащата пътечка, например. Не е нужно увеличението да е сериозно, можа да е с малко и да не го усещате, но то ще ви помогне да изгорите повече калории и да подобрите издръжливостта си. Може да увеличите и наклона, под който сте нагласили пътечката. С 5% в повече и ще горите до 363 калории, ако изминавате по километър и половина за десет минути.

Наблегнете на йогата
С нея не може да прекалите и може да сте сигурни, че горите калории. Освен това йогата ще ви помогне да се преборите по-лесно със стреса, да се разтоварите след тежкия ден и да се отпуснете и тонизирате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти