За да се чувстваме по-добре

За да се чувстваме по-добре
Снимка: Thinkstock

Да се чувстваш здрав не се постига само с изхвърлянето на пържените и мазни храни от ежедневното меню.

Това е състояние както на духа, така и на тялото.

От Shine.yahoo.com цитират няколко съвсем елементарни, но важни, съвети на д-р Майкъл Роизен как да живеем и да се чувстваме по-добре.

Не се затваряйте у дома
Бъдете социални! Излизайте след работа с приятели или колеги на по кафе, сок, бира, сладолед или каквото пожелаете, но не се затваряйте у дома.

Да, може много да харесвате новия сериал, който сте си намерили и искате да изгледате колкото се може по-бързо всички епизоди, но да се затваряте сами у дома не ви помага за нищо, освен да се изолирате до такава степен, че приятелите ви да спрат да се сещат за вас и да ви канят със себе си.

Според различни изследвания хората са в състояние да се преборят по-лесно с ежедневния стрес, когато комуникират с околните, а не когато се изолират.

Мийте си зъбите редовно
Освен това използвайте конец и подходяща вода за изплакване. Може да ви звучи смешно, но това ще ви даде повече самочувствие.

Първо – никой не е щастлив, когато го измъчват болки в зъбите, второ – когато знаете, че имате красива усмивка, а белите зъби и свежият дъх са неизменна част от нея, винаги е готов да се усмихва повече и по-често.

Гответе
Дори и да не можете, опитайте се. Не е нужно да е нещо сложно, можете да започнете с най-обикновени бъркани яйца или дори с направата на салата. Гответе не само за вас, но и за вашите приятели. Съберете у дома близките си, седнете около трапезата и се забавлявайте, според различни проучвания хората се чувстват по-спокойни, когато вечерят в домашна обстановка, отколкото навън. 

Това разбира се, не трябва да ви спира да излизате по ресторанти и заведения. Просто е важно да намерите баланса.

Спрете да пушите
Причините за това са хиляди, няма нужда да се повтаряме.

Откажете ли се от цигарите, ще усетите как сте почнали да дишате по-свободно и дълбоко, вкусът в устата ви ще се подобри и изведнъж всички аромати ще станат по-лесни за възприемане и по-приятни. 

Да не говорим колко ползи ще има за организма и красотата ви.

Ходете повече пеша
Особено когато времето го позволява. Разходките подобряват тонуса, изгарят калории и ви карат да се чувствате по-добре. Избягвайте градския транспорт и возенето в автомобил, когато имате възможност и ходете пеша. Нужни са ви само удобни обувки и малко желание.

Разходките с приятели в парка също са прекрасен вариант за качествено оползотворяване на свободното време.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти