За бюста, който обичаме

За бюста, който обичаме
Снимка: Thinkstock

Няма жена, която да не се интересува от фигурата си. Всяка една от нас иска да изглежда добре и да бъде харесвана от околните.

Бюстът играе важна роля за красивия силует на дамите.

Жената, особено от една възраст нататък, се притеснява, че гърдите й са загубили хубавата си форма и очарование, които са имали на млади години.

Сега екип от учени, които са изследвали промените във физиката на еднояйчни близначки, са установили какво влияе най-много върху промяната на гърдите.

Едва ли някой би се учудил, че тютюнопушенето, алкохолът, излишните килограми и заседналият начин на живот са сред най-големите врагове на красивия бюст.

Пластичният хирург д-р Хуман Солтаниан от университетската болница в Охо, Кливланд, заявява, че начинът на живот дава най-сериозно отражение върху тялото и ако сами не си помогнете, никоя пластична операция не би могла да реши трайно проблемите ви.

Резултатите се базират върху изследванията на 161 близначки на възраст от 25 до 74 години.

"Много рядко се случва и двете близначки да са водили еднакъв начин на живот", споделя д-р Солтаниан.

"Идеята ни беше да разгледаме генетично еднакви гърди и да видим как годините и начинът на живот биха ги изменили."

Изследователите споделят още, че всички анкетирани жени споделили, че добрият вид на бюста дава огромно отражение върху самочувствието и сексуалното им желание.

Това е и причината само за миналата година  316 848 американски жени да са се подложили на увеличение на гърдите и 127 054 - на повдигащи и стягащи интервенции.

Друг важен момент, който д-р Солтаниан отбелязва, е грижата за здравето на гърдите, която обаче не се изчерпва само с физическа активност и мазане с подходящи кремове, а редовни мамологични прегледи. Ракът на гърдата е много сериозни заболяване, което в никакъв случай не трябва да бъде подценявано.

"Без значение до каква степен жените обичат тялото си, размерът на гърдите им винаги влияе върху самочувствието и сексуалността."

Проучването установило, че грижата към кожата е от значение за доброто състояние на гърдите, както и че жените, които приемат хормони в периода на менопаузата по-дълго време се радват на хубав бюст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти