Всяка диета действа

Всяка диета действа
Снимка: Thinkstock

Едва ли има някоя жена, която поне веднъж да не се е подлагала на диета.

Със сигурност не са малко и тези, които истински са се измъчвали, докато са спазвали конкретен хранителен режим и е трябвало да се ограничават от любимите си храни.

Доста често именно волята ни предава, нарушаваме диетата, не получаваме желаните резултати, често дори връщаме свалените килограми и се разочароваме.

Както можете сами да се досетите, проблемът не е в диетата.

Според научни изследвания, цитирани от Би Би Си, всички видове диети имат подобни резултати, а хората само трябва да изберат най-лесната за тях.

Канадско проучване на 48 различни изследвания показва, че спазването на диета е по-важно от самата диета. Специалистите в борбата със затлъстяването казват, че всеки вид диета намалява калориите до определено ниво, което обяснява резултатите.

Учените от Макмастер Юнивърсити в Онтарио и от Изследователския институт към детската болница в Торонто са анализирали данните на 7286 души с наднормено тегло, които се подлагат на диета.

Резултатите показват, че след 12 месеца хората, които спазват нисковъглехидратна диета и тези на диета с малко мазнини отслабват със средно 7,3 кг. За 6-месечен период нисковъглехидратната диета дава малко по-добри резултати.

"Разликите в различните диети са малки и не са особено важни за хората, които опитват да отслабнат.

Нашите заключения са доказателство за специалистите и обществото, че няма нужда от еднакъв подход към всички хора, тъй като много различни видове диети предлагат значително сваляне на килограмите.

Пациентите би трябвало да изберат най-лесната за спазване диета за тях", се казва в изследването.

В проучването обаче не се разглеждат по-големи здравословни проблеми, като нивото на холестерола, което може да варира според диетата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти