Мобилните телефони ни разболяват?

Вредят ли мобилните телефони
Снимка: netinfo

Дебатът за влиянието на мобилните телефони върху здравето ни не е от вчера. В началото учените излязоха с гръмки открития, че вълните, излъчвани от GSM апаратите причиняват рак и мозъчни тумори. Ясно е, че няма как да ограничим употребата им в нашето съвремие, но все пак може да имаме едно наум със следващите предпазни мерки.

* Никога не дръжте телефона в сутиена си, докато спортувате. Според американски експерти, колкото по-близо се намира мобилният апарат до голата кожа, толкова въздействието на неговата радиация е по-силно, което може да увеличи рисковете от рак на гърдата. Затова се снабдете с удобен екип, притежаващ джобове с цип или се сдобийте с онези препаски за ръка, в които може стабилно да държите своето GSM устройство или MP3 плеър.

* Старайте се телефонът ви да бъде поне на пет сантиметра разстояние от ушите, говорейки, защото така намалявате опасното му лъчение с 25%. Ако пък сте на режим speakerphone (и поне на метър дистанция от мобилния апарат), то радиационното поле ще влияе на тялото ви с близо 50 пъти по-слаба сила. Така че използвайте тази функция, защото хем ще може да разговаряте, хем едновременно с това ще сте способни да вършите и нещо друго.

* Ако държите GSM апарата в джобовете си, гледайте клавиатурата да е насочена към тялото ви, тъй като вълните няма да преминават директно през вас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти