Водата не ни помага да отслабнем

Да те жадувам аз...
Снимка: Thinkstock

Учени от университета в Алабама установили, че питейната вода не е магическият ключ към стройната фигура. Има малко доказателства, че консумацията на вода спомага за загубата на килограми, най-много да изгорят няколко допълнителни калории, коментират експертите.

Относно мита за 8-те чаши вода на ден американските лекари са категорични, че хората наистина имат нужда от течности, но никъде не е казано, че това трябва да е само вода.

Според данните от анализа водата е най-добрата течност за хидратация на организма, но зеленият чай и кафето също не са за подценяване. Така например кафето често запазва част от течностите в тялото и това спомага за по-добрата му хидратация.

Твърдението, че консумацията на студена вода помага за изгарянето на голямо количество калории също не е вярно. Изследователите смятат, че това действително би могло да увеличи загубата на калории, но не и да повлияе чак до такава степен редуцирането на телесното тегло.

Лошата новина за всички, които искат да отслабнат е, че на първо време трябва да се намали количеството приети калории за ден. Наблегнете на супите, плодовете и зеленчуците, съветват експертите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти