Как да сгъстим супа

Няколко лесни техники

Точната консистенция
Снимка: Thinkstock
3 от общо 5 гласа

Ако сте направили рядка супа, предлагаме ви няколко начина да я сгъстите:

* Можете да ѝ направите застройка – супата хем ще се сгъсти, хем ще стане по-вкусна. За целта използвайте яйце и малко лимонов сок – около 2-3 капки. Добавяте малко от супата в купичката с яйцето и сока от лимон и непрекъснато разбърквате. След това изсипвате получената смес в тенджерата със супата.

* Застройка се прави и с помощта на кисело мляко (може и прясно) и яйце, а някои готвачи слагат лъжица брашно, с което супата ще стане още по-гъста.

* Съществува и вариант да използвате само жълтъка на яйцето, който всъщност е професионален прийом за застройване на супи. Ако искате т.нар. "варена застройка", разбийте млякото, яйцето, малко брашно в подходящ съд, сложете няколко черпака от супата и поставете съда на котлона. Бъркайте непрекъснато и след като се сгъсти, добавете застройката към супата на тънка струя.

* Някои пък използват 1-2 с.л. нишесте и го размиват в малко студена вода, а после го изсипват към все още къкрещата супа. Можете да го замените и с брашно. Внимавайте само да не стане на бучки, затова постоянно разбърквайте супата.

* Лесен начин за сгъстяване е като добавите размита в малко вода суха супа – не повече от 3 супени лъжици. След това я изсипвате в тенджерата. Имайте предвид, че инстантните супи са доста солени.

* Също така можете заедно с нарязаните зеленчуци за супата да сложите картоф и морков. Когато се сварят, ги изваждате и пасирате, а после ги връщате обратно в супата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти