Кажете ''не'' на следващите извинения

Вечните оправдания
Снимка: netinfo

Християн Немски

За съжаление мързелът и липсата на мотивация са факторите, които все по-завоевателно превземат живота на съвременния човек. Но понякога и ние като самостоятелни личности много лесно се поддаваме на занемарения външен вид вместо да съберем силите и волята на едно място, за да не стигаме до такива фази.

Налегна ме умората
Това е сред любимите извинения, но с малко по-балансиран начин на живот ще спрете да повтаряте тази фраза. Като начало гледайте да спите между седем и осем часа на денонощие и да пиете поне литър и половина вода дневно. Знаем, че чувате това отвсякъде, но наистина е важно да се пие достатъчно от тази живителна течност, за да подобрите работата на бъбреците и по-надеждно да се отървете от токсините.

Най-полезно е да се заемете със спорт сутрин, малко след като станете от сън. Не е лесно, но ранната физзарядка е много по-ефикасна. Другият вариант е да спортувате след края на работното време. Изберете часа на тренировката, който се вписва най-точно във вашия график и не се предавайте. Ще видите, че след като влезете в двигателно-активен режим ще усетите как умората лека-полека отслабва своето влияние върху вас.

Нямам време
И вие ли сте като онова популярно човече от едно многогодишно телевизионно предаване, което все повтаря ''Няма време''. Съвсем възможно е да цените времето си като благородно злато, но си направете график още в началото на седмицата, с който да сте предварително наясно кога ще се отдадете на спортни занимания. Дори и да ви изскочи някакъв неотложен ангажимент, ограничете тренировката с по-интензивен и кратък неин вариант. Защото и 10 минути физически натоварвания са по-добра алтернатива от абсолютната липса на динамика.

Срам ме е
Много жени се притесняват от спортуването на публични места, но за тях идва спасението в лицето на домашните DVD-та с упражнения или специализираните списания и сайтове, които предлагат програми за домашни тренировки. И все пак, след като се раздвижвате някой и друг месец вкъщи, помислете за опцията, в която да се отправите към фитнес зала (най-вече заради добрия набор от уреди) с по-малък поток от посетители или си купете карта за специализиран дамски фитнес.

Няма такава досада
Рано или късно упражненията, които изпълнявате ще ви станат досадни, затова разнообразявайте сериите си като включвате нови движения или сменяйте часа на тренировката (ако е възможно). Не се разделяйте с плеъра си, който ще ви разсее под звуците на любимата ви музика. За тези, които пък живеят близо до парково пространство ще бъде чудесно да намират време и за малко бягане на открито.

Не ми се чака повече
Промяната в силуета и свалянето на килограми изискват много усилия и търпение. За съжаление го няма онзи приказен герой с магическата пръчица, който ще свърши работата вместо вас. Изчакайте и ще видите резултатите след упорития труд, който повярвайте ни - няма да отиде на вятъра.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти