Ужасните жертви в името на модата

Ужасните жертви в името на модата
Снимка: Thinkstock

Много жени въздишат по слабичките тела на манекенките, които се разхождат по модния подиум и ни гледат от различни реклами и билбордове.

Какви жертви обаче се изискват, за да поддържа една жена подобно манекенско тяло?

Някои са дарени от природата с такова и полагат по-малко усилия, за да го задържат. Други пък точно обратното - гладуват, спортуват и какво ли още не.

Много от самите модели ще ви кажат стандартната лъжа, че не се ограничават в яденето, просто залагат на малки порции, повече плодове и зеленчуци, йога и пилатес.

Истината обаче, както се досещате, е малко по-различна.

Манекенките ядат топчета от памук, пушат прекалено много и приемат кокаин, за да бъдат слаби и да дефилират на модния подиум. Тези скандални, но все пак не учудващи никого разкрития, блеснаха в навечерието на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Грозната истина разкри руският модел Кира Дихтяр пред британския в. "Дейли телеграф".

Според нея, за да се придържат към параметрите на фигурата, манекенки изпушват по няколко кутии цигари дневно, постоянно взимат разхлабителни, предизвикващите зависимост средства за потискане на апетита като Phentermine, Adderal (отнасящи се към амфетамините и фенилетиламините), както и лекарства, предписвани само от лекар.

Всичко това е насочено към притъпяване на глада.

"Чувала съм, че някои момичета вземат наркотици като кокаин, за да ускорят метаболизма и да ядат по-малко. Все по-популярни са инжекциите с хормони за ускоряване обмена на веществата, съчетани с диети от 500 калории и хормона на щитовидната жлеза Т3.

Има информация, че моделите специално консумират топчета от памук, които дават усещането за ситост", завършва руската манекенка. 

Едва ли нейните думи биха учудили чак толкова някого, след като от години се знае за проблемите с анорексията и различните хранителни разстройства, които моделите имат.

Редица организации се опитват да сложат край на това и дори се въведоха изисквания за минимални килограми, под които не може да пада нито един модел, за да се предотврати разхождането на скелети по подиума.

Тези мерки не дават кой знае какви резултати и въпреки че все по-актуални стават моделите с наднормено тегло, култът към слабото тяло не може да бъде загърбен лесно нито от дизайнерите, нито от манекените и най-малко от обсебените от тялото си жени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти