Упражнения за гъвкавост

Упражнения за гъвкавост
Снимка: sxc.hu

Само няколко минути упражнения на ден са ви нужни, за да поддържате тялото си гъвкаво, независимо от това на колко сте години.

И това не е всичко – степента на гъвкавост на тялото има значение за по-добрия баланс, изправен гръб, по-малко болка в ставите и чувство за изтощение. Освен това ще ви накара да се чувствате тонизирани и бодри.

Запомнете само, че преди да се захванете с разтягане, пак трябва да загреете, за да избегнете нежелани и неприятни травми.

Ето и няколко начина как да се раздвижвате.

Всички знаят редовните упражнения – плътно събрани и изправени крака, навеждане напред в опит да се докоснат пръстите на краката с тези на ръцете и в същото време да не се свиват краката. Това е добро упражнение за загряване на тялото.

След това може да използвайте фитнес топка. Те са много удобни и вършат чудесна работа, когато искате да се раздвижите. Седнете на топката, изтеглете изпънат единия крак на зад, а другият свийте в коляното (вижте как се прави тук).

Топката тук служи за помощ при запазване на равновесие. Опитайте се да пружинирате и да изпъвате колкото се може повече крака назад. Сменяте краката и правите още няколко серии, като се стараете да стягате мускулите колкото можете повече.

Друго лесно упражнение е да застанете с изправен гръб и вдигната брадичка, отпуснати рамене и повдигнати гърди (вижте го тук). Изтегляте ръцете назад, хващате ги и се опитвате да ги раздвижите. Като държите гърба изправен, се навеждате напред. Издърпвате ръцете максимално нагоре, докато се навеждате, а най-важното е да държите гърба изправен, а не извит.

За следващото упражнение ще ви е нужна някаква постелка, която да сложите на земята. Лягате върху нея с изправен гръб и свити в колената крака. Хващате всеки един крак по отделно и както е свит се опитвате да го притеглите колкото се може по-близо до гърдите (вижте упражнението тук). През цялото време е важно гърбът и главата да не се отделят от пода.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент