Упражнения преди закуска за сигурно отслабване

Упражнения преди закуска за сигурно отслабване
Снимка: Thinkstock

Ако отивате във фитнес залата или се отдавате на интензивно ходене с надеждата да свалите килограми, опитайте да го направите преди закуска.

Упражненията преди първото хранене за деня са по-ефективни, отколкото след него, установи британско проучване.

Спортуването на гладен стомах не само изгаря повече мазнини в тялото, като помага за намаляването на повече сантиметри от талията, но също топи мазнини в кръвта, които запушват артериите.

Макар ползите от упражненията да са добре известни, не беше ясно дали е по-добре те да се правят на гладен или на пълен стомах.

Д-р Джейсън Джил от университета в Глазгоу, който осъществил изследването, заяви, че упражненията сами по себе си са нещо добро, но ако се правят преди закуска, ползите може да са още по-големи.

Причината е, че това кара тялото да разчита на запасите си от мазнини за повече енергия.

"Когато се говори за сваляне на килограми, в действителност се има предвид топене на мазнини", посочи той.

Десетима мъже посетили три пъти лабораторията му в Института по сърдечносъдови и медицински науки към университета и получавали закуска всеки път. При първото посещение мъжете не правели никакви упражнения. При второто те били подложени на един час интензивно ходене преди закуска, а при третото направили ходенето след закуската.

Мъжете, които правели упражнения, стопили повече мазнини от тези, които само седели. А тези, които ходели преди закуската, изгорили 33% повече мазнини от участниците, които правели упражнения след храненето.

Изследванията показали, че тези участници стопили и повече мазнини в кръвта, които увеличават опасността от сърдечни заболявания.

Макар доброволците да били подложени само на интензивно ходене, още по-усилена физическа дейност също може да се извършва безопасно на гладен стомах, посочва д-р Джил.

Това е, защото тялото има запаси, достатъчни за упражнения от 90 минути до два часа. 

Често обаче се случва сутрин да нямаме никакво излишно време за тичане в парка или посещаване на фитнес залата. Затова може да видите комплекс от ефективни упражнения ТУК и ТУК, които без проблем да правите удома.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти