Тялото ни сигнализира, че страда

Тялото ни сигнализира, че страда
Снимка: Thinkstock

Модерният стил на живот носи със себе си редица грешни навици, на които хората се подлагат ежедневно.

Хроничният стрес представлява опасен удар за организма, но тялото ни изпраща тайни сигнали и симптоми, които трябва да разпознаем навреме.

Ето и някои от предупредителните сигнали, които тялото ни изпраща, за да покаже, че стресът му е дошъл в повече.

*Силни менструални болки. Според проучване, проведено от Харвардския университет, жените, които са под стрес, имат менструални болки. Физическата активност като тренировката може да облекчи болките.

*Странни сънища – сънищата имат силно въздействие и могат да повлияят на настроението на хората, след като се събудят. Поради стреса може да имате странни сънища и да се събудите няколко пъти през нощта.

*Голямо желание за сладки храни. Според проучване, направено в Университета на Пенсилвания, стресът е най-големият виновник за желанието за шоколад.

*Болки в стомаха. Напрежението причинява главоболие, безсъние, но и болки в корема. Според едно проучване, проведено на 1 953 мъже и жени, хората, които са под стрес, са двойно по-застрашени от болка в корема.

*Възпалени венци. Според резултатите от анализа, направен в Бразилия, хората, които изживяват силен стрес, са по-предразположени към пародонтоза. 

*Появява се акне.

Най-добрият начин да се справите със стреса е, като си отделяте достатъчно време за почивка. Спортът също помага, като има и най-разнообразни йога упражнения за премахване на стреса.

СПА терапия или дори дълъг горещ душ, както и няколко часа качествен сън могат да свършат чудеса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти