Сън за щастие, здраве и красота

Сън за щастие, здраве и красота
Снимка: Thinkstock

За необходимостта от качествен нощен сън се пише и говори много. Днес ще се постараем да ви припомним няколко от причините защо е добре да спите по осем часа на денонощие.

Това е най-сигурният начин да запазите красотата си колкото се може по-дълго. Недоспиването нанася големи щети върху кожата, като тъмните кръгове и торбичките са най-малкият проблем.

Лицето губи свежестта и еластичността си, повяхва, образуват се повече бръчки. Така че – осем часа вечер за повече красота и очарование.

Недоспиването често води до повишаване желанието за ядене през деня, особено на сладки неща.

Добрият нощен сън помага за по-добрата работа на мозъка, съответно ще спомогне и да забравяте по-малко. Затова и студентите преди изпит е по-добре да поспят осем часа, отколкото да четат безрезултатно до сутринта.

Благодарение на качествения нощен сън се поддържа по-висок тонус. Ако обаче прекалите със спането, това ще ви лиши от енергия и ще ви направи по-мудни. Затова не по-малко от 8 часа и не повече от 10.

Сънят може реално да ви помогне да се справите с излишните килограми. Трите основни, върху които се крепи всяка успешна диета, са здравословно и умерено хапване, спорт и добър сън. За да е успешен всеки един хранителен режим, е нужно да сте подчинили живота си на конкретен ежедневен график.

Едва ли можете да се събудите в лошо настроение, ако сте се наспали.

Ако получавате по-малко от осем часа сън на денонощие и това се е превърнало във ваш навик, сте много по-сериозно застрашени от сърдечни проблеми.

Наспиването води до подобрение на настроението, до прилив на енергия, а от там и към сексуален апетит и по-добро представяне под завивките.

Хроничното недоспиване може да съсипе и най-крепкото здраве и да накара тялото да страда от различни болести. Това обаче не означава, че със съня трябва да се прекалява.

Успиването също не е препоръчително, а златната среда са именно 8 часа сън през нощта.

Нищо не може да замести нощния сън, така че ако сте от нощните птици, то в интерес на здравето ви ще е да се преориентирате към заспиване преди полунощ и ставане от леглото сутрин към 8 часа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти