Как възглавницата да ни заобича

Сън в есенна нощ
Снимка: netinfo

Няма нищо по-хубаво от това да стане време за сън, да се мушнете по леглата и да се събудите чак на другата сутрин (по възможност след 9, но малцина притежават този лукс).
Е, има и житейски сценарии, които протичат доста по-безсънно и то не по наша вина. Затова да се опитаме да върнем здравия си сън, а инсомнията е време да се оттегли в безкрайно дълъг и неплатен отпуск.

Тиха нощ
Да започнем от мястото, в което спите. Удобното легло, качествената възглавница и подходящата релаксираща атмосфера са основите, които ще изградят състоянието на непробудност. Цветовете за спалнята започват от небесно синьо, минават през меките нотки на зеленото, за да стигнат до спокойствието на бледолилавото.

Уханна нощ
Благовонните аромати омайват сетивата ни и намаляват досадния стрес до минимум. Лавандулата е за предпочитане в този случай, но ако не е вашата миризма, напръскайте възглавницата с някакво ненатрапчиво ухание по ваш вкус или поставете аромалампа в спалното помещение.

Телевизионна нощ
Без телевизор също се оцелява, но ако сте фенове на това занимание го правете във всекидневната, а не инсталирайте телевизионен приемник в покоите си. Вместо това послушайте приятна музика, изпийте чаша чай или топло мляко, запалете свещ и се отпуснете в минутите преди да потеглите към страната на сънищата. Не е лошо и да помедитирате, стига да сте наясно как става.

Хаотична нощ
Добрият сън изисква подредена обстановка, която да не ви разсейва. Затова приведете спалнята в изряден изглед и хвърлете всички онези ненужни списания, вестници и пръшлясали джунджурийки, които все забравяте да разкарате от полезрението си.

Топла нощ
Не прекалявайте с топлината на въздуха в студените нощи, защото усилените парно, климатик и вентилаторни печки изсушават въздуха, а това ще затрудни нашето дишане и бързото ни заспиване.
По-добре използвайте копринени чаршафи в комплект с меки и топли одеяла, които ще съхранят температурата на вашето тяло в оптималните граници. Хайде сега, лека нощ и приятни сънища от нас!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти