Смазващи корема упражнения

Спешна помощ за плосък корем
Снимка: Личен архив

Трябва да решите дали искате плосък корем или да ядете много - само едното е възможно за повечето хора. Е, има и едни невероятни късметлии, които имат лош метаболизъм, не усвояват храната и си стоят слаби, колкото и да ядат.

Забележка: обратно на общоприетото схващане, добър метаболизъм е този, който усвоява храната, а лош е този, който не усвоява храната и само я прекарва през червата.

И така, ако имате добър метаболизъм, т.е. усвоявате всяка калория от храната, време е да вземете решение: преяждане или плосък корем?

Ако сте избрали плосък корем, значи ще ядете малко и тогава упражненията идват да засилят ефекта от мъдрото ви решение и да извадят на бял свят красивия ви корем.

3 смазващи корема упражнения


Това е упражнение за цялото тяло, ако искате красиво тяло, използвайте упражнения, които не са изолиращи, а активират повече мускулни групи. Бягането с ръце на пода освен, че стяга корема, активира гърдите, ръцете, рамото, гърба.

2. Дъска
Чудесно упражнение, което не само стяга корема, но прави силни и мускулите в долната част на гърба. Ако имате болки в кръста, това е перфектно упражнение да засилите мускулите около пояса, но трябва да заемете поза, в която няма напрежение в кръста, т.е. дупето не пада надолу и коремните мускули са стегнати на максимум.

3. Странична дъска
Това е упражнение за косите коремни мускули, без да ги уголемява и не разширява талията, а я поддържа тънка и стегната. Задържа се колкото дълго можете. В началото китката и рамото може да са слабите звена и заради тях да не можете да издържите по-дълго време, но с практиката ставате все по-силни и успявате да заемете позата по-дълго време.

4. Повдигане на краката от лег + повдигане на ханша + коремна преса с разтваряне на краката в страни
Това упражнение просто смазва корема, защото го натоварва отдолу нагоре и от горе надолу, бонус е и стягането на вътрешната и външната част на бедрата. Не е за начинаещи и яко стяга корема. Не се притеснявайте, ако не може да го изпълните цялото или правите само едно-две повторения. Задължително продължете да правите това упражнение докато стигнете 10 повторения - това означава, че имате силни коремни мускули.

Забележка: ако целта ви е намаляване на подкожните мазнини, задължително тренирайте цялото тяло, а не само корема, защото ако засилите една част на тялото, а другите части са слаби, след няколко месеца силните части ще започнат да дърпат и ще имате болки в стави, връзки и мускули.

Видеото и статията са предоставени от Румяна Илиева, диетолог, онлайн фитнес инструктор, автор на редица програми за отслабване, в които се яде много храна и се тренира кратко и интензивно вкъщи.

Вижте останалите съвети на Румяна - за стегнато дупе и петминутна сутрешна тренировка вкъщи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти