Шест милиарда болкоуспокояващи, моля

Триумфът на аптеките
Снимка: Getty/Guliver

През 2011-та жителите на Великобритания са погълнали близо шест милиарда болкоуспокояващи, за да могат по-лесно да преглътнат стресиращите житейски ситуации и затягащата се до сериозен финансов задух примка на семейния бюджет.

Именно заради липсата на пари все повече потребители купуват по-евтини варианти на подобен тип лекарства, се посочва в ново изследване, идващо от Острова.

Данните от проучването показват, че само за изминалата година търсенето на болкоуспокояващи в родината на кралица Елизабет II се е увеличилo с 4.1%.

Затова и болшинството от аптеки там предлагат голям ценови и производствен асортимент от такъв вид хапчета, за да могат да задоволят потребностите на по-широк кръг от хора в зависимост от техните доходи.

Напоследък във Великобритания се наблюдава и друга тенденция, при която расте и броят на мъжете и жените, ползващи приготвени в аптеките от самите фармацевти болкоуспокояващи, по простата причина, че им излизат по-евтино.

"Затова в момента големите фармацевтични компании се борят да върнат позициите си на пазара. През годините пациентите са изградили доверие към определени марки лекарства, защото знаят че действат успешно и те трудно биха се обърнали към илачи с неясен произход", коментира Мартин Ууд, участвал в изготвянето на научната анкета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти