Семейна йога – забавно и полезно време заедно

Семейна йога – забавно и полезно време заедно
Снимка: iStock

Най-хубавият подарък, който можете да направите на децата си, е да прекарате забавно времето си заедно.

Едно от нещата, полезни за всеки член от семейството, са йога упражненията. Те могат да бъдат много забавни, щом ги правите заедно във вид на игра. Това е и моето предложение към вас.

Когато се чувствате сковани от дълга работа на бюро, какво по-хубаво от това да се раздвижите и да облекчите схванатия си гръб, а децата ви заедно с вас да се подготвят за още по-здрав и качествен сън.

За да ви улесня, съм изготвила два комплекта с по 36 броя карти с упражнения, заснети от децата ми и илюстрирани от художничката Мила Понеделева-Генова. С тях можете да играете на игра тип „война“, да измисляте своя приказка, или просто да имитирате животните - при това без да имате познания в йога.

f
Снимка: Личен архив

Не казвате: „Сега ще правим упражнения или ще учим йога“, а просто започнете да играете.

Знаете колко обичат децата ви приказки и имитации. Използвайте това. Разкажете им история като включите и тях, ако са по-големи в създаването. Обогатете знанията на децата като добавяте нещо, свързано с животните в нея. Така освен игра и приятно раздвижване, децата ви ще могат да научат и получат от вас повече познания за природата и животните.

f
Снимка: Личен архив

Просто изтеглете карта и развийте въображението си! Имитирайте животните и насекомите и издавайте звука им. Така неусетно ще включите и упражнения за дишане, ако жужите като пчеличка например, или ревете силно като лъв.

f
Снимка: Личен архив

f
Снимка: Личен архив

Дори да сте запознати с йога, не налагайте вашето мнение и не очаквайте перфектно изпълнение от децата ви. Оставете ги да ви предлагат варианти и те.

Когато решите да приключите, споделете, че след всяка игра идва време за почивка. Пуснете си хубава музика, приказка или звуци от природата и послушайте заедно.

Може да използвате и моята такава песничка „Отпусни се“ част от „Вълшебна книжка“ или „Красотата на дъгата“ от „Вълшебна книжка 2“, създадени специално за родители и деца.

f
Снимка: Личен архив

f
Снимка: Личен архив

Ако ви се излиза или искате да се разнообразите, под ръководството на обучен преподавател отидете заедно на семейна йога като вземете и таткото, или други членове на семейството ви. Може да посетите нашето студио SaltArt, в което залагаме и на халотерапия по време на йога практиките.

И не на последно място – търсете уникалния подход към децата си. И помнете, че всичко, от което имате нужда, е малко време и много желание за забавление!

Плюсове за родителите

Физически активни сте и се наслаждавате на йога упражнения, докато развивате силна връзка с децата си. Прекарвате време заедно по забавен за всички начин. Опознавате повече собствените си деца.

Плюсове за децата

Учат докато играят. Физически активни са и развиват своите познания, самочувствие, сила, гъвкавост, равновесие, координация, концентрация, памет и креативност.

Практиките с деца при нас в Salt&Art - Солни стаи и Йога студио са:

Семейна йога за деца 4+: Петък: 18.00-18.45ч; Неделя от 11.00-11.45ч

Тананикаща йога (музика и йога) за деца 3+: Неделя: 17.00-17.45ч

Въздушна йога за деца 5+: Сряда: 17.30-18.15ч; Неделя: 16.00-16.45ч

Нужно е предварително да си запазите час ТУК

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти