Как четенето на книжка може да бъде полезно и забавно и за родителите и за децата?

Как четенето на книжка може да бъде полезно и забавно и за родителите и за децата?
Снимка: Момчил Христов

Здравейте, родители!

Като майка на две деца – момиче и момче на различна възраст понякога ми се налага да измислям отделни забавления, а четенето на книга често се превръща в дискусия на кой какво. Разбира се, моите интереси остават на заден план. Затова измислих „Вълшебна книжка“, която да е интересна и полезна за всички.

Написах я за вас, и вашите деца, за да прекарвате чудесно времето си заедно. Тя е активна, защото в нея има и упражнения включени в историята и интерактивна, защото ще ви отведе и до песнички, които може да слушате и използвате за раздвижване.

„Вълшебна книжка“ е за всички, които искат да се забавляват с йога, да разучават асани (йога пози), да поднасят чрез игра и приказка нови знания на децата, както и чрез методите на йога да изграждат положителни качества у тях.

Снимка: Момчил Христов

Подходяща е също за учители в детски градини и начални училища като начин за общуване чрез приказка, действие и игра и като време за почивка.

Съдържа над 30 йога асани, дихателни упражнения, релаксация, положителни утвърждения и 9 песнички подбрани според нуждите, възможностите и интересите на децата от 3 - 12 г.

Не е нужно да сте се занимавали с йога досега, нито вие, нито децата, с които я споделяте.

Снимка: Мила Понеделева-Генова

Ето накратко ползите от нея:

Плюсове за децата:

С книжката децата получават най-ценния подарък от вас – споделено време, отделено специално на тях!

Освен това те учат, докато играят! Физически активни са и развиват своите самочувствие, въображение, сила, гъвкавост, равновесие, координация, концентрация, памет и креативност. Утвържденията и поуките от всяка история разкриват и затвърждават техните добродетели.

Снимка: Мила Понеделева-Генова

Йога е създадена за всички възрасти, но ранното навлизане в нея помага на децата да бъдат здрави и силни, изгражда ги като уравновесени личности и създава баланс между тялото и ума.

Плюсове за родители:

Книжката ви помага да развиете силна връзка с децата си, като прекарвате времето си заедно по забавен за всички начин. Така и самите вие усвоявате ползите от нея и сте физически активни.

Нека бъде основа за нови истории, които да измисляте сами и в които да изпълнявате научените йога пози заедно с децата си.

Снимка: Мила Понеделева-Генова

Желая ви приятни забавления!

Представянето на книжката в София е днес, 20-ти май, в „Музейко“ от 12.30 ч.

С много музика с участието на Константин Кучев, открит урок по йога и автограф!

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти