С какво да се храним за по-добър сън?

С какво да се храним за по-добър сън?
Снимка: Thinkstock

Шансовете да се нахраните обилно вечер и това да ви държи будни нощем са много големи, но пък и не е добре да лягате на гладен стомах, защото това също ще попречи на добрия сън.

Всъщност някой храни могат да подобрят вашия сън и да ви направят спокойни, а сутринта да се събудите бодри и енергични.

Ето и петте храни, които са подходящи за консумация преди лягане:

„Закуската” преди лягане трябва да съдържа триптофан - аминокиселина, която подпомага мозъчната функция, серотонин и мелатонин, както и други вещества, които ще ви докарат до сънотворно състояние.

На първо място са бананите. Комбинацията от триптофан, въглехидрати и магнезий ще ви направи сънливи и ще може да заспите, без да се въртите в леглото.

Следват пълнозърнестите бисквити с фъстъчено масло. Това е още една магическа комбинация - триптофан плюс сложни въглехидрати, която ще насърчи добрата дрямка.

Чашата топло мляко е класика. Благодарение на съставките триптофан, калций и магнезий вие ще спите по-добре, а може да добавите и малка щипка канела или мед.

Малко пълнозърнест хляб - богат на комплексни въглехидрати и магнезий и няколко резена пуешко месо ще ви поставят пък в сънливо състояние точно след 30 минути.

А комбинацията между ябълки с мед и бадеми ще ви даде допълнителна доза спокойствие, особено ако към нея добавите билков чай от мента или лайка.

Важно е обаче да бъдете внимателни с количества, защото последното нещо, което искате, е да претоварите стомаха си и да натрупате допълнителни калории.

Виж още: Сън за щастие, здраве и красота

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти