Рецептите от Hell's Kitchen България: Бухтички с маскарпоне и малини

шеф ангелов
Снимка: Thinkstock

Оригиналното име на тази рецепта е Бине суфле с маскарпоне крем и малиново кули. Предвид поредицата непознати думи в нея, решихме да обясним накратко кое какво означава. 

Бине суфле идва от френското baignet - малки парченца тесто, изпържени в маслена баня и поръсени с пудра захар, като нашите бухти. 

Кули е чисто и просто плодов сос, в нашия случай - от малини. 

Вижте как ги  приготвяха участниците от Hell's Kitchen България в редките случаи, в които стигаха до десертите: 

Продукти за бине суфле:

150гр прясно мляко

100гр вода

5гр сол

8гр захар

115гр краве масло

40гр брашно

250гр яйца

В съд кипваме прясно мляко, вода, сол, захар и краве масло. Добавяме брашното и разбъркваме енергично, докато сместа стане на топка. Слагаме в миксера, като изпозлваме греблото. След като се охлади леко добавяме яйцата едно по едно. Полученото тесто може да съхраняваме в хладилник до 3 дни.

Продукти за маскарпоне крем:

100гр.бял шоколад

200гр. Маскарпоне

150гр крема сирене

75гр сметана

50гр пудра захар

Разтопяваме белия шоколад на водна баня. Разбъркваме маскарпоне, крема сирене, сметана и пудра захар до получаване на хомогенна кремообразна текстура. Добавяме малка част от сместа към белия шоколад и бъркаме енергично, за да не стане на бучки. Повтаряме и накрая обединяваме напълно до получаване на нежен крем.

Сервира се с Малиново кули и сок от бъз.

Още рецепти от предаването

Рецептите от Hell's Kitchen България: Стек Тартар със зеленчуци темпура и Понзу сос

Рецептите от Hell's Kitchen България: Агнешки котлети с полента и рататуи

Рецептите от Hell's Kitchen България: Миди Сен Жак върху рагу от гъби

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти