Рецептите на Катето Евро: Фаршировани яйца

Рецептите на Катето Евро: Фаршировани яйца
Снимка: Диана Шингарова/ "Тетрадка за рецепти и спомени"

Една от причините да направя кулинарната книга "Тетрадка за рецепти и спомени" е, че много мои приятелки ме питат какво да приготвят за хапване,когато хладилникът е празен.

Винаги може да се измисли нещо, стига да имаш дори само яйца или лук.

С едно-две яйца и малко олио, лимонтузу и сол се прави домашна майонеза, а с няколко глави лук и бяло винце се приготвя френска лучена супа.

Та, ето една идея за бързо предястие...

Фаршировани яйца

Необходими продукти:

Няколко твърдо сварени яйца
Млечна майонеза
Кисели краставички
Шунка
Подправки

Начин на приготвяне:

Харесвам това предястие и често го правя. Както виждате, тук не давам мерки, защото не е трудно да се прецени количеството на сместа, с която пълним яйцата. 

Разрязвам на 2 половини твърдо сварените яйца и вадя жълтъка. 

Смачквам го с вилица и го разбърквам с майонезата.

Снимка: Диана Шингарова/ "Тетрадка за рецепти и спомени"

Добавям кисела краставичка, понякога и шунка, тогава соля по-внимателно.

Всичко е ситно скълцано.

Пълня яйцата със сместа.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент