Рецепти на баба Ванга за болести, започващи с А

Рецепти на баба Ванга за болести, започващи с А
Снимка: Thinkstock

АКНЕ – Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна кърпа, натопена във вода от сварена маточина, сапуниче и черен бъз.

АЛБУМИН (над нормите) – Тънката и прозрачна кора от брезите, която се свлича напролет, се изсушава и от нея се вари 5 мин. 1 с.л. в 2 ч.ч. вода. Прецежда се и се пие по 100 мл. само вечер, 3 дни подред.

АЛЕРГИЯ – 1 ч.л. сух пелин се накисва за 1 вечер в 1 ч.ч. студена вода. На следващата сутрин се прецежда и се пие 3 пъти на ден след ядене по 1 с.л. с малко мед. За децата: по 1 ч.л. Профилактично: да се пие по 1 чаша пелиново вино, особено през пролетта.

АМЕНОРЕЯ (оскъдна менструация у жените) – Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер.

АМБАЛАК (детско заболяване, при което болното пие само вода, коремчето му е подуто) – Смесват се равни части катран, мас и малко дървесна пепел. С тази смес се намазва коремчето на детето, завива се и ако може да поспи. След това се изкъпва с вода, в която са сварени кисели ябълки, диви круши и 1 с.л. анасон. След като покисне във водата, детето се измазва с гроздова ракия.

АНЕМИЯ – 100 г. изсушени плодчета на билката слез се смилат на прах. Пие се по 1 път на ден 1/2 ч.л., разбъркана в чаша прясно овче мляко. Може да се добави малко мед за вкус.

АНЕМИЯ (детска) – Рано напролет, като развият листата на ореха и през септември се правят неколкократни обливания с вода, в която е вряла около 30 минути орехова шума.

АРТРИТНИ, РЕВМАТИЧНИ БОЛКИ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ – Лапи на коленете и китките от сварените листа на смарадлика.

АРТРИТ – В по-голямо количество вода се сваряват 10 по-големи грудки от билката ботурче (колопит). Водата се изсипва във вана и като поизстине до подходяща температура, болният ляга, така че водата да покрие цялото му тяло. Лежи, докато изстине водата. Трябва да се направят не по-малко от 10 бани. Водата може да се използва повторно.

АРТРИТ – Вземат се 20 грудки от билката ботурче (колопит) и се сваряват в 10 л. вода. Правят се бани сутрин и вечер. Първо краката, после ръцете. След това се полива главата 3 пъти.

АРТРИТ – В 1/2 л. силна ракия се вари 1/2 пакетче синапено семе, докато течността остане наполовина. Болните места се мажат сутрин и вечер. Правят се бани с вода от сварена смарадлика.

АРТРИТ (болки на китките на ръцете) – 10 вечери бани с хладка вода от сварена сладка папрат.

АСТМА (причина) – пиене на студени течности, когато човек е уморен.

АСТМА – 40 глави арпаджик се попарват с вряла вода, докато омекнат. Задушават се в половин литър зехтин. Смачкват се. От това пюре болният взема на гладно по една супена лъжица сутрин и вечер.

АСТМА – Да се пие чай от цвете на подбел и да се обърне внимание на носоглътката.

АСТМА (детска) – Да се изсуши цвят от подбел, после да се свари (1 стиска на 2 л вода) и с водата детето да се полее. След банята да се измаже с мед и ракия.

АСТМА (детска) – 40 листа подбел да се накиснат в силна ракия едно денонощие. Първата вечер се налага 1 лист на гърдите на детето, втората – 1 лист на гърба и така се редува, докато се свършат листата. Процедурата да се прави само в късна есен.

АСТМА (детска, начален стадий) – Прави се крем от счукан аспирин и чиста свинска мас. Налагат се гърдите на детето 10 дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти