Рецепта за дълголетие

„Сутрешната позитивна нагласа, досегът ни с природата и живата храна са продуктите за рецептата за дълголетие.”

Така разказа акад. Атанас Атанасов, който бе гост в предаването "Ива от сутрин до обед", за да сподели как да доживеем поне до 120 години.

„В нас е заложено да живеем до 120-годишна възраст и средната продължителност всъщност, която е заложена в нашите гени, е 120 години. Дори е възможно да се окаже, че е много по-голяма.

Разбира се, това, което играе главна роля в продължителността на нашия живот е храната, тя определя до 50% от нашето здраве.

За това съветвам хората да се хранят колкото се може повече с жива храна, т.е. плодове и зеленчуци, защото в тях се намират най-полезните съставки, свързани с човешкия метаболизъм.”, обясни ни акад. Атанасов.

„Важно е човек да осъзнае себе си, да изгради своята собствена философия за живота. Можем да повлияем на генома си само чрез позитивно мислене.

Аз започнах след 50-годишна възраст, защото до тогава бях раздразнителен и емоционален, но човек трябва да се спре и да погледне нещата по-спокойно и да разбере къде се крие проблемът.

И точно поради тази причина едно различно позитивно сутрешно събуждане може да оправи и промени много нещата.”, сподели с нас нашият гост.

„Обичайте и вярвайте в себе си. Пийте вино и бъдете заобиколени от усмихната компания – това е моята рецепта за дълголетие.”, препоръча ни акад. Атанас Атанасов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти