Вредните храни могат да се приготвят в малко по-здравословна версия

Ползата от вредата
Снимка: netinfo

Бързаме насам-натам из ритъма на живота и всичко, което ни пести време е добре дошло в нашия делник и празник. Но както знаем, всяка претупана работа си има своите недостатъци, какъвто е и случаят с полуфабрикатите. Нека обаче се опитаме поне малко да смекчим вредата им.

* Повечето продукти от графата на т.нар. "бързи храни" се подлагат на пържене, но вие импровизирайте и сложете пакета с бланширани картофки не във фритюрника, а във фурната (като преди това леко ги размразите).

* Какво е храната без подправките, които я придружават. Сосовете са особено предпочитани за овкусяване на полуфабрикатите, затова изберете един от по-полезните видове като горчицата.

* Когато подбирате такъв тип продукти, за предпочитане е да купувате тези, които са с по-малко съдържание на захар и мазнини.

* Начинът, по който се приготвя едно ястие е от основно значение за неговия вкус и здравословно качество. Така че след като ще е похапвате нещо по-калорично, поне се постарайте да го изпечете, а ако готвите полуготово месо, то фурната и грилът са чудесен вариант, с който апетитните му свойства ще се запазят в прилични граници.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти