Пикантните храни – враг № 1 на простудите и грипа

Пикантните храни – враг № 1 на простудите и грипа
Снимка: netinfo

Люти чушки, чесън, джинджифил, което и да изберете, няма да сбъркате. Пикантната храна е със задължително присъствие в хранителния ви режим по време на грипния сезон. Основната ѝ супер сила е защитата срещу вируси и инфекции, както и засилване на имунната система. Ефект, който се дължи на веществата, наречени фитонциди, които пък имат силно бактерицидно действие. Лютото прочиства дихателните пътища и отпушва носа, успокоява кашлицата и понижава дискомфорта при висока температура.

Ето как… или 3 супер (пикантни) храни за силна имунна система!

Червени люти чушки

Лютите чушки съдържат капсацин - мощен инхибитор на субстанция Р, невропептид, свързан с редица възпалителни процеси в организма. Колкото са по-люти чушките, толкова повече капсацин съдържат. Яркочервеният цвят е сигнал за високо съдържание на бета-каротин. Две чаени лъжици червени люти чушки осигуряват около 6% от дневната нужда на организма от витамин С и повече от 10% от витамин А.

Чесън

Редовната употреба на чесън в умерено количество отслабва значително проявата на симптомите на настинка и грип. Чесънът съдържа вещества като: лектини, фруктоолигозахариди, апигенин и вид аргинин, подсилващи имунната система. Също така е чудесен източник на витамин В, необходим за ефективния растеж на нови клетки. Това прави чесънът едно от най-силните ни тайни оръжия в борбата с вирусите и инфекциите по време на грипния сезон.

Снимка: netinfo

Джинджифил

Коренът от джинджифил е силно възстановяваща билка и независимо под каква форма решите да го приемате - суров, обелен на парченца или изсушен на прах, без значение как е приготвен – на чай, в супа, в комбинация с лимон и мед, със сигурност ще засили имунната ви система и ще я подготви за опасностите. Джинджифилът е богат на витамин С и В, фолиева киселина, както и калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, калий, натрий и цинк.

Снимка: netinfo

Пикантните храни безспорно подсилват имунната ви система и помагат в борбата срещу зловредните вируси, но не забравяйте, че както при всяко нещо „Мярката стои в основата на успеха." 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти