Пийте топъл чай, за да се справите с жегата

жена чай дневен
Снимка: iStock

Водата е естествен терморегулатор, както и основен фактор за поддържане на определени обеми и налягане.

През летните жеги човек губи много повече вода през кожата чрез потенето. Балансът трябва да се следи. Всяка загуба на вода от организма трябва да се компенсира.

► Хубав чай за хубава кожа: 6 вида чай, които ще ви разкрасят

Специалистите съветват всеки човек да приема по минимум 1.5 литра вода на ден. През много горещите дни и особено ако сме изложени на слънце, приемът може да стигне и до 2.5 л вода на ден. Добре е колкото повече се поти човек, толкова повече вода да приема.

5 ползи за здравето, ако пиете чай всеки ден

Както знаете, чаят е лечебен като храната. Дава ни онова, от което се нуждаем, поддържа енергията ни жива, лекува ни, ободрява ни... Той е чудодейна смесица между лекарство, антидепресант и отоплително тяло през зимата.

Оказва се, че един от универсалните методи за справяне с жегата и поддържане на баланс е именно приемът на топли напитки, научихме от Gotvach.bg.

7 причини да пиете по-често чай от ройбос

Добре е да го приготвяте на температура около 40С - препоръчителна напитка през летните жеги е чаят, който не е горещ, но в никакъв случай не е и студен.

Подобни напитки уравновесяват температурата на тялото и околната среда. Освен това имат способността да намаляват загубата на течности от организма.

Единственото важно - с тази напитка не трябва да се злоупотребява. Прекомерната консумация на чай може да провокира проблеми с потентността при мъжете, а при жените има гинекологично негативен ефект.

5 суперисили на зеления чай матча

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти