Гимнастика, но този път за очните мускули

Очите ще ви служат вярно, ако полагате повече грижи за тях
Снимка: sxc.hu

Че очите ни служат неуморно цял живот, няма никакво съмнение, но замисляли ли сте се някога, как може да им осигурите малко повече комфорт и релаксация. Отговорът се крие в няколко бързи и лесни активности, с които ще подобрите състоянието на очните мускули.

1. Поставете показалеца на дясната си ръка на разстояние 20-30 см, а след това 10 пъти в бързо темпо премествайте погледа си от пръста до някой предмет, отдалечен на около 2-3 метра и обратно. Това упражнение способства за правилно фокусиране на близки и отдалечени предмети.

2. Залепете върху прозореца кръг от зелена или червена хартия с диаметър 5 мм. Няколко минути гледайте този кръг, а след това преместете погледа си върху обект извън прозореца. Постарайте се да разгледате подробно всичките му детайли. Нека времето за наблюдение постепенно се увеличава: през първите три дни по 3 минути, а през следващите три денонощия - по 5 минути. Тези движения са подходящи за трениране на мускулите на очите.

3. Няколко пъти плътно затворете очи (въртейки ги от едната посока в другата), след това фокусирайте погледа си върху края на молив, който държите в ръце, като постепенно го приближавате и отдалечавате от очите си. Правете упражнението 6-10 пъти.

4. Поставете дясната си ръка отпред на разстояние 25-30 см от очите и фокусирайте погледа си за 5-7 секунди върху връхчето на показалеца. След това приближавайте пръста, докато той не започне да се раздвоява. Повторете тази активност 6-8 пъти.

5. Ако искате да укрепите мускулите на очите за хоризонтално действие и да подобрите тяхната координация, поставете полусвитата си ръка вдясно и фокусирайте странично с очи нейните пръсти. След това се постарайте да не сваляте поглед от пръстите, премествайки ги бавно наляво и надясно.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко чифта обувки имате в гардероба?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент