Кои заболявания можем да познаем по очите

Очите издават редица болести
Снимка: netinfo

Доста често видът и цветът на дадена част от нашето тяло могат да ни подскажат за наличието на редица здравословни проблеми. Такъв е и случаят с органът, който ни позволява да възприемаме цялата визуална картина, случваща се около нас.

Разбира се, че говорим за очите, но този път задачата е вие да се вгледате в тях, защото те могат да ви покажат от какво заболяване страдате.

* Силно подпухналите горни клепачи могат да говорят за образуването на камъни в жлъчката.

* Сълзящите очни ябълки заедно със зачервените съдове на роговицата понякога са предпоставка за развиваща се глаукома.

* Ако по очите редовно се появява бял слузест налеп, трябва да се прегледате за катаракта.

* Малките тъмни петънца под очите са знак за вероятност от образуване на камъни в бъбреците.

* Ечемикът на окото говори или за някаква инфекция, или за злоупотреба с мазна храна, която затруднява работата на черния дроб и жлъчката.

* Ако кожата под очите ви има виолетов или кафяв оттенък, това е сигнал да проверите бъбреците, нивото на глюкозата в кръвта, щитовидната жлеза и сърдечно-съдовата система.

* Честото мигане е признак не само за неувереност в себе си, но и за евентуално заболяване на нервната система и черния дроб.

* Вътрешната повърхност на клепачите на здравия човек има розов цвят. Ако той обаче е червен, това говори за нарушения в кръвообращението, разстройство в храносмилателната система или проблеми в половата сфера.

* За лошо кръвообращение подсказва белият цвят на вътрешната повърхност на клепачите. По-скоро става дума за анемия, породена от недостига на желязо и ниско количество на хемоглобин в кръвта.

* Червено-жълтият оттенък може да означава смущение в работата на бъбреците, черния дроб, далака, задстомашната жлеза или сърцето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти