Да подсилим паметта бързо и лесно

Съвсем изключих
Снимка: sxc.hu

Често ли ви се случва да си забравяте мисълта или с часове да не можете да се сетите къде сте си оставили очилата. Тези факти не са болка за умиране, но постоянната липса на концентрация понякога вреди на работата и добрия ни ритъм на живот. Ако това състояние не ви е по вкуса, няма защо да го търпите повече.

Води си записки
Бъдете подготвени с лист, химикалка или лаптоп, когато сте на дадена среща, за да щриховате акцентите от казаното. Доказано е, че хората, които си водят записки, запомнят с 30% повече от тези, които само слушат. Писането или скицирането на информацията ще ви държи по-концентрирани, а не витаещи в облаците.

Аз съм навсякъде
Сърфирането в интернет не винаги е най-продуктивната дейност, но то подсилва мозъчната функция. Редица проучвания показват, че търсенето на информация на различни теми във виртуалното пространство обостря паметта. Дали ще се гмурнете в бляскавите дебри на холивудските клюки или ще четете биографията на Труман Капоти онлайн не е от значение, важното е да се разтоварвате в интернет така, както на вас ви харесва, но не забравяйте, че сте на работа и балансирайте умело приятните емоции с професионалните ви задължения.

Смях в залата
Стресът е разконцентриращ фактор номер едно, тъй че няма нищо по-ефикасно от това да го прогоните максимално бързо от организма си. Учени от Университета в Калифорния са установили, че най-лесният метод, за да се разтоварите от него е, гледайки смешни видеоклипове с хора или животни. За наша радост виртуалната мрежа е препълнена с такъв тип забавляващо душата съдържание.

Вървят ли двама
Ако ви предстои напрегнат ден, по-добре повървете някоя и друга спирка пеша, за активирате тялото си. Това ни съветват и лекари от Университета в Илинойс, които препоръчват да извършваме някаква физическа активност преди началото на по-стресови срещи или напрегнат работен режим. Логиката е съвсем проста - аеробните натоварвания увеличават притока на кръв в мозъка, което подобрява способността му да запомня по-бързо.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент