Британките са най-затлъстелите европейки

Самочувствието не винаги е подтиснато от излишните килограми
Снимка: EПА/БГНЕС

Британките официално бяха признати за най-затлъстелите жени на Стария континент, показват резултатите от ново проучване на европейската статистическа служба Евростат, цитирано от "Дейли мейл" (Daily Mail).

Една четвърт от дамите на Острова са затлъстели до такава степен, че здравето им е изложено на риск, разкриват тревожните данни. Те отбелязват, че процентът им е далеч по-висок спрямо жените с излишни килограми в останалите части на Западна Европа.

В почти същото положение са и британските мъже - един на всеки пет попада в категорията на затлъстелите. Експертите обаче са разтревожени най-вече от надебеляването на младите хора. Близо 16 процента от британките на възраст между 18 и 24 години са натрупали килограми над допустимото с 16 пъти повече, от която и да е друга европейска държава, където затлъстелите са между един и три процента от населението.

Далеч по-добре се представят младите мъже на Острова, от които прекалено пълни са около шест процента. Положението при възрастовата категория "45-64" обаче не е никак розово - над една трета от представителите на силния пол в нея са дебели.

Според Евростат единствено САЩ и Ирландия, които не са част от новото проучване, имат по-високи нива на затлъстяване от Великобритания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти