Митове и истини за импотентността

Митове и истини за импотентността
Снимка: Thinkstock

По правило мъжете, които страдат от еректилна дисфункция, не обръщат достатъчно внимание на този здравословен проблем, а изчакват, като разчитат, че той да отшуми с времето. Основната причина за това отношение е невежеството, което битува сред населението, когато стане дума за импотентност.

Кои са основните заблуди, които ръководят поведението на мъжете в подобни ситуации?

Мит 1: Импотентността се дължи на безразборните сексуални контакти

В действителност инфекциите, с които е възможно мъжът да се зарази по полов път, не оказват непосредствено влияние върху ерекцията. При някои зарази – например при херпес, съществува дори ситуация на продължителна възбуда, тъй като вирусът уврежда нервните клетки на половата система.

Мит 2: Липсата на секс решава проблема

Импотентността не се лекува чрез въздържание, напротив. След дълъг период без секс е възможно да се прояви познатото като "синдром на вдовеца" състояние, при което функцията, понеже не се използва, затихва.

Мит 3: Проблемите с ерекцията се дължат на стреса

На практика, стресът в ежедневието може да окаже влияние върху възможностите на мъжа, но в 4/5 от случаите на еректилна дисфункция става дума за проблем от органичен характер. За такива проблеми се смятат съдовите нарушения, ендокринните заболявания и др.

Мит 4: Импотентността се дължи на малкия пенис

Това е заблуда, която създава допълнителни притеснения за много мъже.

Във възбудено състояние мъжкият полов орган варира от 13 до 18 см, като тези, които природата е надарила с по-малки пениси, често пренасят психическите си притеснения на физическо ниво и оттам се стига до полова немощ. В действителност, големината на пениса не е основната предпоставка за пълноценен сексуален живот.

Мит 5: Проблемите с ерекцията се появяват с напредването на възрастта

Не, това не е така. Проблемите с ерекцията могат да засегнат мъжа, макар той все още да е в разцвета на силите си.

Влияние върху ерекцията и евентуална импотентност могат да окажат приемът на някои лекарства, начинът на живот, здравословни проблеми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти