Пушачите и пластичните операции не вървят ръка за ръка

Мисия невъзможна
Снимка: netinfo

Според д-р Антъни Юн, който е сред водещите американски пластични хирурзи, пушенето може да предизвика по-бързо увисване на зърната и гърдите, дори и след като бюстът е бил повдигнат хирургически.

В интервю за "Си Ен Ен" (CNN) медикът заяви, че никотинът, който поемаме по време на пушене, уврежда кръвообращението в тялото, а този факт нарушава сериозно възстановителните процеси след направена пластична операции за коригиране на гърдите.

"Всеки път се свивам на топка, когато при мен дойде пациентка за повдигане на бюста, която е пушачка. След въпросната операция много често зърната им почерняват именно поради липсата на правилно оросяване, причинено от никотинът", допълва д-р Юн.

Известният отвъд океана лекар разказа пред "Си Ен Ен", че му се е случвало да използва и пиявици, чрез които да премахне тъмните кръвонасядания по зърната, за да може кожата в тази област отново да порозовее.

"При абдоминопластиката (корекция на отпуснат корем) и лифтинга на лице, възстановяването трае няколко седмици, а ако пушите този период от време ще се увеличи значително, като са възможни допълнителни възпаления и удължен болничен престой", разказва д-р Юн.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти