Кои мъже ходят по-често на лекар?

Кои мъже ходят по-често на лекар?
Снимка: iStock/Getty Images

Много съпрузи търсят по-лесния живот като правят това, което им казват жените им. Ново изследване показва, че да слушаш жена си може да е полезно за здравето.

Женените мъже са по-склонни да ходят на профилактични прегледи при лекар в сравнение с мъжете, които живеят на семейни начала с половинките си. Проучването показва още, че повече необвързани мъже ходят на лекар в сравнение с тези, които живеят с приятелката си.

В изследването са използвани отговорите на 24 000 мъже, анкетирани през 2001 и 2012 г. Във въпросниците е имало въпроси за семейния статут, дали мъжът е посетил лекарския кабинет през изминалата година и дали са му правени изследвания на кръвното налягане, холестерола и за диабет.

Резултатите показват, че женените мъже живеят по-дълго. Според специалистите, това може да се дължи на това, че жените принуждават съпрузите си да ходят на лекар и се грижат за здравето си по-добре.

Проучванията показват, че младите мъже са по-склонни да живеят с жена в сравнение с по-възрастните господа. Това се забелязва и при две възрастови групи. 69% от женените мъже на възраст между 18 и 44 години са ходили на лекар през миналата година. 62 на сто от необвързаните и 57% от мъжете, които живеят на семейни начала с половинките, си също са ходили на лекар.

Снимка: iStock/Getty Images

При мъжете между 45 и 64 г., 83% от женените са посетили лекаря си през изминалата година. Това е с 9% повече в сравнение с необвързаните. 69% от мъжете, които живеят с приятелките си също са ходили на лекар през последната година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти