Кои храни ще ни предпазят от рак на черния дроб

Сушените кайсии, бадемите и фъстъците са ефективно превантивно средство срещу чернодробния рак
Снимка: Thinkstock

Консумирането на храни, богати на витамин Е, може да ни предпази от рак на черния дроб, споделят медици от Шанхайския онкологичен център.

Сред тези суровини се нареждат бадемите, фъстъците, сушените кайсии и кедровите ядки, като всички те трябва да се приемат в суров вид, разбира се.

Също така витамин Е намалява риска от сърдечносъдови заболявания и увреждане на зрението.

В изследването са участвали 133 хиляди души, от които 267 вече са били диагностицирани с чернодробен рак.

Статистиката показва, че 54% от световните случаи на този вид онкологично заболяване се падат на Китай, а останалата половина се разпределя най-вече сред икономически развитите нации.

След дълго събиране и анализиране на пациентските данни, се оказало, че хората, включващи редовно в менюто си продукти с високо съдържание на витамин Е, по-рядко развиват рак на черния дроб, който се нарежда на трето място по смъртност сред всички останали туморни заболявания.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент