Калиев сулфат - солта за детокс

Калиев сулфат - солта за детокс
Снимка: Thinkstock

Лятото е сезонът за забавленията, в който често се увличаме и неусетно прекаляваме с вредни храни, с алкохол или цигари, с повече слънце, отколкото е полезно за кожата ни. Как да намалим щетите?

Идва краят на плажа и купоните, време е да „платим сметката”, а цената е доста висока. Натрупали сме опасни шлаки и токсини, изчерпали сме минералните запаси на организма. Тук може да ни помогне калиевият сулфат или Шуслерова сол №6 – минералната сол, която прочиства кожата, лигавиците и черния дроб. Ето как да се възползвате най-ефективно от действието ѝ.

Повече кислород за клетките

Калиевият сулфат заедно с железния фосфат осъществява преминаването на кислорода от кръвта в клетките и с това спомага за стимулирането на обмяната на веществата. Ако се чувствате сякаш не ви достига въздух, изтощени сте, мъчи ви главоболие, това е сигнал за дефицит на солта. Тютюнопушенето и прекомерната консумация на кафе също благоприятстват възникването на нейния недостиг.

Тъй като сол №6 подпомага процесите на отделяне и изхвърляне от организма на вредните вещества и детоксикацията, то тя е чудесно средство и срещу махмурлук. Солта подпомага също работата на панкреаса и разграждането на мазнините. Можете да я използвате при чувство на тежест в стомаха, както и при поява на газове и усещане за натиск в горната част на стомаха след ядене.

Ако забелязвате у себе си някои от описаните дотук симптоми, добро решение е да направите ефективната програма за детокс с комбинация Шуслерови соли - №6, 9 и 10. Сол №6 калиев сулфат ще изчисти черния дроб и лигавиците, №9 натриев фосфат ще ви помогне за преработването на натрупаните мазнини, а №10 натриев сулфат ще задвижи процеса на изхвърляне на токсините от чернодробните клетки и от организма.

Вземайте по 5 таблетки от всяка сол ежедневно за 4-6 седмици след края на отпуската си (сутрин №6, на обяд №10 и вечер №9). Така ще изчистите токсините и ще върнете енергията си.

Помощ при свръхпигментация

Калиевият сулфат се съдържа в най-горния слой на кожата и има важно значение за синтеза на меланин. При дефицит на солта кожните пигменти не се отлагат в епидермиса или се концентрират в отделни точки, което води до появата на кафяви петна по челото, скулите, около устните, по деколтето. Изненадват ни често в края на лятната ваканция, когато сме се надявали да се порадваме на красивия си шоколадов тен, а вместо това се чудим как да скрием грозните петънца по лицето. С напредване на възрастта тези пигментни петна могат да станат постоянни.

Дераматологичната практика показва, че приемът на калиев сулфат е много ефективен и с малко упоритост в лечението се стига до изчезването или избледняването им и възвръщане на равномерния тен. Започнете с прием на комбинация Шуслерови соли: №6 калиев сулфат заедно с №4 калиев хлорид и №10 натриев сулфат (по 5 таблетки от всяка сол дневно за 2 месеца), за да регулирате хиперпигментацията, правилното хранене на кожата и да активизирате изхвърлянето на вредните вещества от епидермиса.

При често (или продължително) боледуване

Дефицитът на калиев сулфат се отразява и на лигавиците поради тясната му връзка с тях. Затова се нуждаете от Шуслерова сол №6 и във фазите на въстановяване при инфекциозни заболявания (например при хронична хрема, катари на горните дихателни пътища, бронхит и др). Калиевият сулфат може да се използва при всички заболявания, при които излекуването се забавя или има вероятност да се развият хронифициращи възпалителни процеси. Чудесно средство е и за подпомагане на оздравителния процес, когато той е в застой.

За стабилизиране на имунната система в Шуслеровата терапия се е утвърдила комбинацията соли: №3 железен фосфат (сутрин), №7 магнезиев фосфат (на обед), и №6 калиев сулфат (вечер), която се използва при чести инфекции за подобряване на имунния отговор на организма. Терапията е подходяща и за деца, и за възрастни.

Ако искате да научите повече за Шуслеровите соли, вижте специалните видеоматериали за тях на www.istoriizazdrave.bg. А ако вече имате опит в употребата им, на istoriizazdrave.bg напишете Вашата лична история за това как сте успели да се справите със здравословен проблем с помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия.

Екип на Немския хомеопатичен съюз и „Преди обед“ ще избере някои от най-интересните истории, за да ги заснеме и покаже на екран. Най-смелите от Вас ще получат възможността да посетят родината на хомеопатията и Шуслеровата терапия – Германия.

Очакваме Вашите истории за здраве на www.istoriizazdrave.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти