Какво ще се случи с тялото ви, ако се подложите на опасната „змийска диета“

жена змия
Снимка: Pexels

Накратко, змийската диета включва консумирането на едно обилно ястие на ден и нещо, наречено змийски сок

Според канадския лекар и треньор Коул Робинсън, цитиран от Gotvach.bg, ако човек яде като змия, ще изглежда като нея – тънък и слаб. Освен това той смята, че змийската диета ще успее да излекува всичко – от диабет до херпес. Убеден е, че режимът може да ви отведе извън границите на човешкото тяло и да ви разкрие неща за храната, които не сте и подозирали.

🐍 Змийската диета се основава на начина на хранене на змиите.

Трябва да приемате по едно обилно ястие, състоящо се от мазнини и протеини, а после да не консумирате нищо в рамките на 22 часа.

Нещо повече, преди да започнете диетата, трябва да преминете през 48-часов пост, в който приемате единствено змийски сок. Той се приготвя, като се смесят 1 литър вода, 2 чаени лъжици розова хималайска сол и 2 чаени лъжици натриев хлорид. Вкусът на тази напитка вероятно няма да ви хареса, но според Робинсън благодарение на нея организмът се пречиства от токсините и стимулира тялото да изгаря мазнините по-лесно и бързо.

Сдобри се с тялото си с тези прости психологически трикове

🐍 Защо змийската диета НЕ е безопасна?

Диетата има редица противници, тъй като според тях това е прекалено строг режим, който би могъл да обърка метаболизма на целия организъм. Тя се изразява в гладуване и поглъщане на продукти и вещества, които може да се отразят пагубно на кръвното, холестерола, сърцето, кръвната захар.

Това е безсмислено гладуване. Когато не сте хапвали нищо в продължение на 22 часа, едва ли ще се чувствате пълни с енергия. Освен това нередовното хранене може да предизвика стомашни проблеми, запек или други неразположения.

Вероятно ще загубите някакво тегло, но според диетолозите това гладуване може да доведе до йо-йо ефект и впоследствие да натрупате двойно повече килограми.

🐍 Змийската диета е доказателство за това, че НЕ трябва да се хвърляте сляпо във всеки хранителен режим за отслабване, който ви попадне.

Прочетете и помислете. В крайна сметка здравето на организма е най-важно и ако искате да се отървете от част от теглото си, го направете по здравословен начин.

16 важни антиоксиданта и от кои храни да си ги набавим

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти