Какво помага при лечение на диабет тип 2

Готови на старта
Снимка: Thinkstock

Играенето на компютърни игри, при които тялото се движи активно, помага на хората с диабет тип 2 да контролират по-добре нивата на кръвната си захар. Учени са провели изследването върху 220 пациенти с диабет.

Половината от тях е трябвало да играят фитнес видеоигра по 30 минути на ден в продължение на 3 месеца. Геймърите не само отслабнали, но и понижили кръвната си захар. Втората половина започнала по-късно да играе същата компютърна игра и имала подобни резултати.

Експертите допълват, че активността е изключително важна за хората с диабет. Движението помага на тялото да усвоява инсулина по-ефикасно и да поддържа здравословно тегло.

Проф. д-р Стефан Мартин и колегите му от Германския център за диабет и здраве, където е проведено проучването, смятат, че компютърните игри, при които има постоянно движение на пациента, предлагат една добра алтернатива на физическата активност при спортуване.

Учените обаче отбелязват, че стриктното спазване на режима с видеоигрите може да е трудно. Една трета от пациентите са спрели да играят още по време на тестовия период. Тези, които са продължили да играят, забелязали значително подобрение в контрола на кръвната захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти