Създадено за Esensiale Energy

Какво да направим, ако все не успяваме да спазваме режим

Essenzialle
Снимка: Istock

Сигурни сме, че можете да кажете наизуст 5-те правила за воденето на здравословен начин на живот и поддържането на добра форма.

Нека ги преговорим – да спортуваме редовно, да се храним умерено, да спим достатъчно, да пием достатъчно течности, да не прекаляваме с алкохол и цигари.

Какво обаче се случва на практика, знае всяка една от нас, която се опитва да жонглира не само с тези пет правила, но и с отговорностите към семейството, децата и професията?

В крайна сметка се оказва, че нито за спорт е останало време, нито сънят е достатъчен, а успокояващата чаша вино вечер неусетно се е превърнала в бутилка, с торта за компания.

Означава ли това да се предадем и да оставим здравето и себе си на произвола на съдбата? Разбира се, че не. Просто трябва да адаптираме петте правила към собствения си живот така, че да се поздравим с по-добро здраве, по-хубава фигура, по-удовлетворяващо ежедневие.

Ето как можете лесно да поддържате красотата си отвън и отвътре:

Всяко движение е спорт

Essenziale
Снимка: Istock

Ако така и не успявате да ходите редовно на тренировки, следвайте друг подход – три пъти в седмицата се движете по един час активно. Това може да означава всичко – бързо ходене, тичане, танци – каквото ви е на сърце. Не е нужно да е едно и също, просто се уверете, че се движите редовно. Ако все пак не успявате и с това, ходенето пеш също се брои – старайте се да правите минумум по 6000 крачки на ден.

По-добре един ден без сладко, отколкото един ден със

Essenziale
Снимка: Istock

Когато си помислите „край, от днес спирам сладкото“, веднага ви се дояжда нещо сладко, нали? Това е разбираемо, ние не обичаме забраните и бързаме да ги нарушим. Затова подходете със себе си като с малко дете – обещайте си, че ще ядете торта, ама „друг път“.

Не е нужно да спрете сладкото „завинаги“, а просто да го пропуснете днес. А когато утре стане „днес“, пак го пропуснете. И така докато минат поне няколко дни. А после хапнете едно парче торта или шоколад, зад гърба си имате цели 6 дни, през които не сте яли сладко. Старайте се да не прекалявайте и с тежките и мазни храни, особено късно вечер.

Сънят е здраве

Essenziale
Снимка: Istock

Специалистите съветват – здравословно е да се спи между 7 и 9 часа. Ще го постигнете по-лесно, ако:

  • Лягате вечер по едно и също време;
  • Изграждате си успокояваща рутина преди лягане;
  • Осветлението е приглушено и матракът е удобен;
  • Не прекалявате с кофеинови напитки, особено непосредствено преди сън.

Водата е важна

Essenziale
Снимка: Istock

Препоръчително е да приемате около 2.7 литра вода на ден, което включва и водата, съдържаща се в храните, които консумираме. За да автоматизирате процеса, просто дръжте в близост винаги пълна чаша или бутилка с вода – така неусетно ще изпълните нормата и ще придобиете полезен навик, защото водата ни помага да поддържаме физическата си форма, дава енергия на тялото и ума, бори се с главоболието и може да подпомогне загубата на излишните килограми.

Помогнете на тялото си

Essenziale
Снимка: Istock

Тялото ни e фин механизъм с много елементи, които трябва да работят в синхрон помежду си, за да сме здрави. Когато един орган не работи както трябва, затормозен от начина на живот, това се отразява на целия организъм.

Такъв е случаят с черния дроб например. Той е важна част от храносмилателната система, отговаря за обмяната на веществата и детоксикацията. Когато черният дроб се натовари от обилни количества храна и алкохол, неговата функция се затормозява.

Незаменима помощ тук идва от Essentiale Energy – само с една капсула дневно, Essentiale Energy защитава от увреждане ДНК, протеините и липидите в черния дроб, има антиоксидантно действие и подпомага чернодробния метаболизъм.

Не пушете!

Ако има нещо, което 100% вреди на здравето ви, това са цигарите. Ако едно парче торта може и да се „изгори“ с два часа кардио, то това не е така с една изпушена цигара.

Но ние няма да ви забраняваме цигарите, защото знаем, че това не помага. Просто ще ви посъветваме да не палите. Дръжте цигара в ръка, дръпвайте си от нея, правете се, че издишвате дим, но не я палете. Ще се изненадате как желанието за пушене е всъщност 90% желание да занимавате ръцете си с този ритуал и едва 10% реална никотинова зависимост.

Ето, нали ви казахме, че не е трудно да спазваш режим, стига да не си прекалено строга към себе си и да се отнасяш с любов към тялото си.


Есенциале Енерджи е хранителна добавка за възрастни и лица над 12 години. Не е заместител на разнообразното хранене. Essentiale е №1 бранд в света сред лекарствата за лечение на черния дроб, в стойност за 2019 г., по данни на Nicholas Hall's global CHC database, DB6. За повече информация: Санофи България ЕООД, София 1784, бул. Цариградско шосе 90, тел. 02/970 53 00, факс: 02/970 53 33,
e-mail: bg-medical-info@sanofi.com. MAT-BG-2100270/09/2021

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти