Как да си сготвим рецептата от Hell's Kitchen Рибай стек с качамак, аспеpжи и горчица сос

Как да си сготвим рецептата от Hell's Kitchen Рибай стек с качамак, аспеpжи и горчица сос
Снимка: iStock

Hell's Kitchen по NOVA става все по-интересен и по-интересен с всеки изминал епизод, а ние само гледаме и се дивим на вкусните ястия, които приготвят участниците.

Сега имаме възможността и ние да си сготвим една от рецептите, които те поднасят на своите гости в кухнята на Hell's Kitchen. Представяме ви рецептата за рибай (rib eye) стек с качамак, аспеpжи и горчица сос.

Приятно гответе!

Продукти:

Телешки стек – 4 бр,
Маскарпоне 50 гр
Царевичен грис 50 гр
Мляко 100 гр
Мащерка на вкус
Аспержи – 12 бр
Масло
Пресни билки на вкус
Телешки бульон 100 гр
Бутер тесто – 4 правоъгълни парчета
Арпаджик
Тъмен балсамов оцет
Шалот 3 глави
Сметана – 50 мл
Бяло вино – 100 мл
Дафинов лист – 1 бр
Кафява захар -1 чаена.лъж
Едрозърнеста и дижонска горчица – 2 суп лъж
Пармезан – 50 гр
Яйца – 1 жълтък
Сол малдон на вкус
Захар – 1 чаена лъжичка

f
Снимка: iStock

Технология:

Качамак: В касерола наливаме телешки бульон и мляко, загряваме и добавяме царевичния грис. Готвим, като непрекъснато бъркаме. При готовност монтираме с маскарпоне и пармезан. Овкусяваме със сол, пипер и мащерка.

Аспержи: Изрязваме правоъгълно парче от бутер тестото, в центъра, на което поставяме 3 броя аспержи, намазваме краищата на бутер тестото с жълтък и вода и овкусяваме с малдонска сол. Печем в загрята фурна до готовност.

Горчица сос:  В касерола задушаваме шалота с кафявата захар. Гасим с бяло вино. Прибавяме сметана, дафинов лист и редуцираме до желаната гъстота. При издаване загряваме сместа и добавяме двата вида горчица при непрекъснато бъркане. Овкусяваме със сол, пипер  и пресни билки.

Стекът се порцира и при поръчка се овкусява със сол, гриловаме до нужната температура. Преди издаване овкусяваме с пипер и намазваме с масло.

f
Снимка: iStock

Арпаджик: Арпаджикът го поставяме в касерола, поливаме тъмен балсамов оцет и захар и редуцираме до пълното сготвяне на арпаджика и нужната гъстота.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти