Как да се справим с високото кръвно налягане

Как да се справим с високото кръвно налягане
Снимка: netinfo

Добра новина за всички почитатели на чая. Според ново проучване пиенето всеки ден на чай помага за нормализиране на кръвното налягане.

Учени от университета в Западна Австралия са открили, че три чаши чай на ден намаляват систоличното и диастоличното кръвно налягане.

В проучването обаче не е бил включен такъв в комбинация с мляко или черен чай.

Чаят е втората най-популярна и предпочитана напитка в света след водата. Той е богат източник на полифеноли и антиоксиданти, които помагат срещу образуването на ракови клетки.

Друго проучване от Харвардския университет са установили, че топлата напитка подобрява имунната система.

Сега обаче има сигурно доказателство, че чаят държи сърцето здраво.

Водещият на проучването - проф. Джонатан Ходгсън казва:

"До момента има купища доказателства, че чаят е добър за сърдечно-съдовата ви система, но нашето откритие е важно, защото то доказва, че има ясна връзка между чая и риска от сърдечни заболявания."

Измерването на кръвното налягане се състои в две стойности - систолично, което следи кръвното налягане когато сърцето бие и изтласква кръв към организма, и диастолично, което измерва налягането между самите удари на сърцето, когато то бие с нормален ритъм.

Според професор Ходгсън ползата от чая не може да бъде отречена, но се изискват още проучвания за по-добро разбиране и анализиране на положителния ефект на чая върху организма.

Той все пак съветва хората да ограничат количествата сол и алкохол, които поемат, да се движат повече и менюто им да е богато на плодове и зеленчуци, ако искат да са по-сигурни в доброто си здравословно състояние и да не се притесняват от хипертония.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти