Как да се справим с коремните болки

Как да се справим с коремните болки
Снимка: netinfo

Традиция е по празниците да се хапва и пийва повече, в сравнение с останалите дни от годината. Колкото и да в приятно това обаче, често води до неразположение и болки в стомаха. Причините може да са различни, но ето няколко ефективни метода да се справите с проблема.

Не преяждайте
Може би най-важният съвет за превенция на болките в стомаха. Ако все пак белята е станала, най-лесният начин да се справите е като спрете с храната. Хапвайте ябълки и пийте чай от мента, докато организма не изхвърли ненужните вещества.

Пробиотици
Ако положението е лошо, болката е силна и е съпроводена с диария или запек, може да опитате лечение с пробиотици. Те представляват живи микробни хранителни добавки, които влияят полезно и благотворно като подобряват и оздравявайки вътрешния микробен баланс.

Разходка
Физическата активност е може би последното нещо, което искате да правите, когато ви боли стомах, но ще ви помогне. Освен това е по-добрият вариант, отколкото да лежите на дивана и да се окайвате. След преяждане е силно препоръчително да се раздвижите малко. Най-добре е да излезете на разходка. Така хем ще се раздвижите, хем ще подишате чист въздух, хем ще се справите с тежестта и дискомфорта след обилно хранене.

ПМС
Абревиатурата е позната на всички дами - предменструален синдром. Той е най-честата причина за стомашни смущения и болка при нежния пол. Всяка жена е намерила решение за себе си как да се справи с проблема, но за предпочитане е да се внимава с лекарставата. Посегнете към тях, чак когато положението е вече нетърпимо. С горещите нагрявки на проблемната зона също трябва да се внимава. Съветът на специалистите е да не правите нито топли, нито студени компреси.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти