Колко е лесно да останем млади

По професия д-р Мехмет Оз e кардиохирург
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Това че остаряваме не значи да оставим всички хубави и свежи моменти в миналото. Така че се стегнете и дайте отсрочка на биологичния си часовник с тези основни принципи за здрав и енергичен живот, към които д-р Мехмет Оз обича да се придържа.

Същият е роден преди 51 години и е от смесен турско-американски произход. Автор е на редица книги, а здравното му телевизионно шоу Тhe Dr. Oz Show е едно от най-рейтинговите предавания отвъд океана.

Лека нощ, деца
Непрекъснато и отвсякъде чуваме колко е важно да се наспим пълноценно и има защо. Редица медицински проучвания разкриват, че липсата на сън може да стане рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания, депресия и отслабен имунитет.

Не трябва обаче да се пропуска и заобикалящата ни обстановка преди да се отдадем на заслужена нощна дрямка. Затова не заспивайте на светната лампа, телевизор или компютър, защото ще намалите отделянето на хормона мелатонин, отговарящ за лесното заспиване и поддържането на кръвното налягане в нормални граници. Така че изключете всички източници на изкуствена светлина около вас, за да се събудите като нови след няколко часа.

Спри да се наливаш
Повечето газирани напитки съдържат т.нар. фосфати, които при различни тестове показват, че действат състаряващо на организма и атакуват органи като бъбреците и сърцето. На всичко отгоре редовната им консумация увеличава риска от остеопороза и мускулна атрофия. Затова се придържайте към повече фрешове или вода с резен лимон, за да се радвате по-дълго на луда младост.

Моля, станете
Добрият баланс трябва да се тренира от рано, за да не се "радвате" на разклатено равновесие с напредване на възрастта. За целта д-р Оз препоръчва да стоите на един крак, докато си миете зъбите сутрин, като на 15 секунди сменяйте крайниците, което ще помогне за равномерното разпределяне на натоварването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти